TDP-waarden Intel’s Alder Lake-P mobiele CPU's lopen mogelijk op tot 115W - Update

8 reacties

Uit recente patch notes van een Linux Coreboot-patch worden de aankomende tdp-waarden van de Intel Alder Lake-P-serie bekend op basis van sku-informatie, zo spot Coelacanth-dream (via Hardware Times). Daaruit blijkt dat de maximale warmteproductie van de btreffende exemplaren uit de (naar verluidt 19 varianten-tellende) mobiele processorserie ongeveer overeen komen met de huidige Tiger Lake-serie. 

Het document noemt volgens het medium drie productcategorieën, namelijk de U15, U28 en H45. De Intel Alder Lake-H45 zou respectievelijk een PL1 (stock) en PL2 (boost) tdp van 45W en 115W krijgen. Huidige Intel Tiger Lake-H-chipsets hebben een vergelijkbare tdp-rating, maar bereiken een maximum bij 107W bij boost-frequentie.

Verder zouden de U28-sku's een waarde van 28W (PL1) en 64W (PL2) krijgen, terwijl de U15-chipset ratings van respectievelijk 15W en 55W krijgt. Ook dat komt grotendeels overeen met de Tiger Lake-U-equivalenten. De tdp-waarden geven een indicatie van hoeveel warmte processoren mogen producten, waarbij PL2 illustreert wat een koeler voor korte tijd aan warmte moet afvoeren bij een maximale boost-frequentie.


De eerder gepubliceerde tabel over de Alder Lake mobiele serie. Foto via Twitter

Update 16-06, 15:00 –

Nieuwe Coreboot-patchnotes tonen aan dat het energieverbruik van bepaalde sku’s wordt opgeschroefd. Zo zal de PL1-waarde van cpu’s met twee grotere cores en acht kleine cores van 15 naar 20 watt worden verhoogd. Vermoedelijk zal de lagere waarde van 15 W nog steeds worden gebruikt door modellen met minder cores, die op de roadmap hierboven te zien zijn.

Bronnen: Coelacanth-dream, Hardware Times

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*