Afbeeldingen tonen Beast Canyon-NUC met ondersteuning voor langere videokaarten

4 reacties

Intel heeft met de NUC Extreme-modellen een aantal barebones die ondanks hun erg beperkte formaat een vrij krachtig systeem kunnen vormen. Helaas past in de huidige modellen nog geen grotere videokaart, maar Videocardz claimt dat daar wellicht verandering in komt. De techsite heeft informatie over een NUC 11 Extreme met de codenaam 'Beast Canyon'.

De nuc heeft een inhoud van slechts 8 liter en zou gebruikmaken van een nieuwe Compute Element-insteekkaart, die al in maart is ontdekt. Hij zou voorzien zijn van de nieuwe Tiger Lake-H-processors. Je kunt kiezen uit maximaal een HK-sku uit de Core i9-serie. Het Tiger Lake-H-topmodel heeft 8 cores en 16 threads en met een overklok mag hij maximaal 65 watt verbruiken.

Er zitten drie m.2-sloten voor pcie-ssd's op het dochterbord met de processor, waaronder één ssd met pcie 4.0. Verder moet er ondersteuning zijn voor sodimm-modules met maximaal 64 GB aan ddr4-3200. Aan de achterkant zitten naar verluidt zes usb 3.2 Gen 2 type-a-poorten (10 GB/s) en twee Thunderbolt 4-aansluitingen.

De render die Videocardz zegt te hebben ontvangen laat een langer ontwerp zien dan de bestaande Extreme-barebones. Hij zou fullsize-videokaarten ondersteunen, hoewel het vooralsnog onduidelijk is wat de precieze maximale lengte zal zijn. Ook het x16-uitbreidingsslot heeft volgens de Amerikaanse site ondersteuning voor pcie 4.0. De kans is groot dat hij aangekondigd zal worden op de Computex-beurs, die morgen begint.

Bron: Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*