Ziggo klanten in regio Rotterdam gaan dinsdag 6 juli van analoge naar digitale radio

26 reacties

Ziggo klanten in de regio Rotterdam maken komende maand (dinsdag 6 juli) de overstap van analoge naar digitale radio via de kabel. Na het omschakelen naar digitale televisie, schakelt Ziggo nu ook analoge radio om naar volledig digitaal. Eind 2021 moet heel Nederland zijn omgezet naar digitale radio. Ziggo is de laatste landelijke partij die nog analoge radio via de kabel aanbiedt; alle andere aanbieders hebben al eerder analoge radio via de kabel afgeschakeld.

Klanten die overstappen op digitale radio, kunnen dat op twee manieren doen: via hun tv of mediabox, of middels de digitale radio ontvanger. Via de mediabox of tv (modellen na 2010) is er geen aanpassing vereist. Klanten die liever via de digitale radio ontvanger luisteren, kunnen deze via Ziggo of een elektronicawinkel aanschaffen. Klanten die toch liever analoog willen blijven luisteren kunnen dit via de ether doen. Hiervoor is dan een FM-antenne nodig. Klanten die een radio zonder FM-antenne hebben, kunnen een gratis FM-antenne bestellen via de website van Ziggo of ophalen in de winkels van Vodafone en Ziggo.

Ziggo meldt zijn klanten ruim van tevoren te waarschuwen over het moment van omschakeling in hun buurt. Als klanten niet via de mediabox of tv naar de radio luisteren maar via een aparte radio, dan kunnen ze zelf controleren of ze al digitaal radioluisteren. Dit kan door te controleren of er naast de stroomkabel ook een coaxkabel is aangesloten op de radio. Als er naast de stroomkabel geen coaxkabel is aangesloten, luister je niet via de kabel. Is er naast de stroomkabel wel een coaxkabel aangesloten op de radio, kun je je radio afstemmen op 98.8 FM. Indien je daar de boodschap van Ziggo hoort, luister je analoog via de kabel. In dat geval kun je via ziggo.nl/luisterdigitaal meer informatie vinden over hoe om te schakelen.

Na de regio Rotterdam gaat Ziggo regio voor regio het hele land door. Door het omschakelen van analoge naar digitale radio wordt ruimte vrijgemaakt op het netwerk. Klanten ontvangen een brief of een e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.

Bron: Ziggo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*