Computex: mobiele RDNA 2-SoC van AMD en Samsung ondersteunt raytracing

1 reactie

AMD werkt al sinds 2019 samen met Samsung aan gpu's op basis van de RDNA-architectuur. Tijdens zijn presentatie op Computex heeft AMD de stand van zaken onthuld. Het volgende Exynos-vlaggenschip voor mobiele apparaten moet zijn voorzien van een RDNA 2-gpu.

Bijzonder is dat hij volgens AMD ondersteuning biedt voor raytracing en variable rate shading. De chipbakker heeft raytracing tot op heden nog beperkt gehouden tot gpu's die een grotere chip huisvesten, dat het in een smartphonechip zal zitten is dus een primeur. Variable rate shading is een techniek om bepaalde details die minder goed zichtbaar zijn met minder detail te renderen, waardoor de videochip minder actief hoeft te zijn. Verder geeft AMD weinig informatie vrij, later die jaar gaat Samsung meer details onthullen.

Begin dit jaar ging het gerucht dat Samsung de chip in een lichtgewicht laptop wilde stoppen, of dit inderdaad het geval zal zijn is nog onduidelijk. Volgens AMD is het een soc voor 'high performance mobiele telefoons', maar tegenwoordig betekent dat niet dat andere soorten producten uitgesloten zijn. In ieder geval zou het een Windows 10-laptop zijn, wat wellicht betekent dat de chip redelijk wat rekenkracht zal bieden.

Bron: AMD (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0