Windows 10 Sun Valley-update krijgt mogelijk tweede versie zonder nieuwe interface

7 reacties

Naar verwachting wordt de interface van Windows 10 in de tweede helft van dit jaar opgefrist. Zo zullen vensters worden voorzien van ronde hoeken en zal de verouderde Windows 95-iconenset worden vernieuwd. Deskmodder meent dat versie 21H2 van het besturingssysteem in twee verschillende uitvoeringen beschikbaar zal zijn. 


Windows 10 21H2 'Sun Valley' moet het os een fris nieuw uiterlijk bezorgen.

Volgens de Duitse website komt er namelijk een Long-Term Servicing Channel-versie voor bedrijven (LTSC). Deze variant is ontworpen voor Windows 10-apparaten, waarbij de belangrijkste eis is dat de functionaliteit en features onveranderd blijven. Voorbeelden hiervan zijn medische en industriële systemen, of apparaten die door luchtverkeersleiders worden gebruikt. De laatste LTSC-versie dateert van 2018 (1809), gewoonlijk wordt deze slechts om de twee à drie jaar bijgewerkt.

Het is aannemelijk dat deze enterprise-variant geen veranderingen met zich meebrengt op het gebied van de interface. Bedrijven die gebruikmaken van het LTSC, verkiezen uiteraard dat werknemers niet moeten wennen aan visuele wijzigingen. Of Sun Valley daadwerkelijk in twee verschillende versies verkrijgbaar gaat zijn, zal moeten blijken.

Bronnen: Deskmodder.de, WinFuture

« Vorig bericht Volgend bericht »
0