Vacature bij Apple benoemde meermaals onaangekondigd 'homeOS'

5 reacties

Een vacature voor Senior iOS Engineer bij Apple Music noemde meermaals een vooralsnog onaangekondigd besturingssysteem 'homeOS'. De vacature werd door journalist Javier Lacort opgemerkt en wijst mogelijk op de komst van een nieuw os voor slimme speakers van Apple. Opvallend genoeg noemt de vacature zelf het besturingssysteem een onderdeel van mobiele platformen.

Ondertussen is de naam van het mysterieuze os alweer aangepast, zo meldt MacRumors. In eerste instantie stond het volgende in de vacature vermeld: 

Je gaat aan de slag met systeemontwikkelaars van Apple en bent betrokken bij iOS, watchOS, tvOS en homeOS. (...) Het Apple Music Frameworks-team heeft de technologische kennis waardoor systeemintegratie van de Apple Music-ervaring in al onze mobiele platformen mogelijk wordt: iOS, watchOS en homeOS.

Ondertussen heeft Apple het woord 'homeOS' vervangen met 'tvOS en HomePod', wat weinig duiding geeft aan de hele situatie. Vooralsnog gebruiken slimme speakers als de HomePod speciale varianten van tvOS. Ook met de nieuwe beschrijving van de baan lijkt de toekomstige Senior iOS Engineer aan de slag te moeten gaan met een versie van het besturingssysteem voor Apple's slimme speakers.

Aankomende maandagavond (7 juni) gaat het WWDC van start. Dat is doorgaans het moment waarop Apple grote besturingssysteem-gerelateerde aankondigingen doet.


Foto via Twitter

Bronnen: Javier Lacort (via Twitter), MacRumors

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*