Microsoft houdt eind deze maand evenement voor 'vernieuwd' Windows 10

7 reacties

Microsoft heeft een digitaal evenement aangekondigd voor 24 juni, waarop gaat onthullen wat het van plan is met Windows. Wat dit precies inhoudt is nog onduidelijk, maar andere aanwijzingen geven ons wel een idee.

Om 5 uur 's middags Nederlandse tijd gaat de online presentatie van start, de softwaremaker noemt als enige detail 'what's next for Windows'. Chief executive officer Satya Nadella heeft tijdens het Microsoft Build-evenement ook onthuld dat het 'snel één van de meest belangrijke updates voor Windows van de afgelopen tien jaar gaat onthullen'. Het moet economische meerwaarde bieden voor ontwikkelaars en creatievelingen.

De kans is groot dat de Sun Valley-update voor Windows 10 wordt onthuld. Deze update moet grote veranderingen in het uiterlijk en de gebruikersinterface brengen, zoals een vernieuwde taakbalk, startmenu, opmerkelijke 'Windows Widgets' en zelfs een nieuw lettertype. Als je de uiterlijke veranderingen niet zo ziet zitten, dan zou er ook een tweede versie beschikbaar gesteld worden die het bestaande uiterlijk behoudt. Tegelijkertijd is het officieel gestopt met het ontwikkelen van Windows 10X, de lichte versie van het besturingssysteem, als een losstaand product.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0