Signify geeft Philips Hue 4.0-app nieuwe UI en betere automatisering

5 reacties

Signify heeft vandaag de Philips Hue 4.0-app onthuld. Hij biedt een verbeterde gebruikersinterface, zonder dat de vertrouwde elementen van de bestaande applicatie zijn verdwenen.

Hij is volgens de lampenmaker volledig vanaf de grond opgebouwd en heeft automatische instellingen die eenvoudiger in gebruik zijn. De nieuwe interface is al te zien vanaf het Home-tabblad, waar je alle apparaten in één oogopslag moet kunnen zien met behulp van een tegelontwerp. Zo kun je lampen bedienen en sferen instellen zonder te hoeven wisselen tussen verschillende schermen.

Verder is de scènegalerij verbeterd. Hier kun je verschillende door Signify ontworpen sferen bekijken en selecteren. Volgens het bedrijf was het wisselen tussen meerdere Hue Bridges een functie waar veel vraag naar was, dit is nu mogelijk. Daardoor kun je bijvoorbeeld meerdere huizen of aparte delen van een huis gemakkelijker bedienen met één app.

Het eerdere tabblad 'Routines' heet vanaf Hue 4.0 'Automatisering'. Nieuw is multi-user geofencing: de app kan controleren of er iemand anders thuis is voordat de automatische functies worden geactiveerd. Als de app-bediener het huis verlaat zullen andere aanwezigen die ook de app bedienen niet in het donker worden achtergelaten. Ook is het automatiseren op basis van zonsopkomst en zonsondergang verbeterd. Zonsopkomst, zonsondergang en specifieke tijdstippen zijn nu opties om de verlichting op aan te passen, en je kunt ook kiezen om je lampen (automatisch) uit te schakelen als de automatische periode uitgezet wordt.

Ook kun je gemakkelijker een lamp toevoegen aan een netwerk. Dit kan bijvoorbeeld vanuit het tabblad 'Kamer' zelf, maar ook via 'Instellingen'. Een 2,5D-weergave van de afzonderlijke kamers moet bovendien meer overizicht bieden, zodat je de locatie en de hoogte van lampen kunt bepalen. Signify heeft al eerder aangekondigd met een functie voor dynamische scènes te komen, daar wordt nog aan gewerkt. Deze functie moet deze zomer uitgebracht worden.

Bron: Signify

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*