Norton 360-antivirussoftware laat je Ethereum delven zonder risico's

12 reacties

Softwaremaker NortonLifeLock heeft in een persbericht onthuld dat de Norton 360-antivirussoftware een nieuwe functie heeft, genaamd Norton Crypto. Hiermee kunnen gebruikers hun pc inzetten voor het delven van Ethereum.

'Cryptocurrencies worden een steeds belangrijker onderdeel van het leven van klanten, wij willen klanten in staat stellen om te delven met een merk dat ze vertrouwen,' verklaart ceo Vincent Pilette. Met de functie hoef je niet het internet af te speuren op zoek naar de beste miningsoftware en -instellingen, je kunt simpelweg op 'start' klikken.

Norton wil met de software gebruikers beschermen tegen onbedoelde risico's bij het zoeken naar de beste miningsoftware. Door de populariteit van cryptovaluta gebruiken internetcriminelen steeds vaker dergelijke software voor het verbergen van malware. Zo worden opbrengsten regelmatig geconfisqueerd en zijn gebruikers slachtoffer van op miners gerichte ransomware. Nortons software moet dit voorkomen.

Of de software daadwerkelijk slechts een 'aan-knop' biedt is niet duidelijk, en ook is het onbekend of Norton gebruikmaakt van een miningpool. Daarmee wordt de kans dat je een block met Ethereum-munten delft groter, en doorgaans vraagt de pool-eigenaar hier een kleine commissie voor. Daarom is het aannemelijk dat Norton gebruikmaakt van zo'n pool.


Een screenshot afkomstig van Bleeping Computer toont een tabblad met de ETH-transacties onder elkaar.

Bron: Norton (via Businesswire)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0