GPU-gekte: verkopen met 39 procent gestegen in 2020

23 reacties

Ondanks leveringsbeperkingen blijft de gpu-markt groeien in 2021. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2020 steeg de verkoop met 35 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. Op jaarbasis steeg de verkoop met maar liefst 39 procent. Dat is deels te wijten aan de wereldwijde pandemie, maar ook de mininghype die op dit moment heerst, waardoor de vraag naar gpu's hoog ligt. Helaas groeit het aanbod niet evenredig hard mee, waardoor menig gamer helaas op zijn nieuwe videokaart moet blijven wachten.

Volgens analisten bij Jon Peddie Research bereikte de gpu-markt, die chips van AMD, Intel en Nvidia omvat, 119 miljoen verkochte exemplaren in het eerste kwartaal van 2021. Een opmerkelijke voorspelling is dat tussen 2020 en 2025 het aandeel discrete gpu's naar verwachting zal groeien en te vinden zijn in 26 procent van de pc's die wereldwijd worden verkocht, met in totaal 3,33 miljard eenheden. De cpu-markt lijkt ook te groeien met een stijging van 39 procent van het aantal verkochte eenheden op jaarbasis.

Asus, MSI, Gigabyte en andere boardpartners zagen een stijging van zeven procent tussen het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021.

Bron: Jon Peddie research

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*