Microsoft doopt Windows Virtual Desktop om tot Azure Virtual Desktop

0 reacties

Microsoft introduceert het vernieuwde Azure Virtual Desktop, de nieuwe naam voor wat eerst Windows Virtual Desktop heette. Zoals de naam al verklapt, kan de applicatie nog steeds gebruikt worden voor het bedienen van virtuele desktops in een cloud. De rebrand introduceert daarnaast enkele toevoegingen, waardoor de app gemakkelijk in gebruik moet zijn voor (nieuwe) particuliere gebruikers met een hybride werkplek. 

De huidige staat van de wereld creëerde immers een nieuwe doelgroep voor Microsoft, zo legt Kam VedBrat, manager van de app tegenover TechCrunch uit.

Toen we Windows Virtual Desktop anderhalf jaar geleden uitbrachten, was de wereld totaal anders dan nu. Om eerlijk te zijn (...) keken we toen heel anders naar de service. Niemand zag aankomen dat er een wereldwijde pandemie zou zijn waardoor miljoenen mensen wereldwijd hun kantoor moesten verlaten om vanuit thuis te werken. Laat staat dat onze service daar een rol in zou gaan spelen.

Azure Virtual Desktop moet daarom veel toegankelijker zijn voor particuliere gebruikers. Voorheen was de service namelijk vooral op professionals gericht. Middels de QuickStart-functie moet iedere gebruiker voortaan binnen enkele kliks een virtuele desktopsessie kunnen opzetten. 


Foto via Microsoft

Verder zorgt de integratie van Microsoft Endpoint Manager in de service voor meer mogelijkheden met meerdere virtuele sessies. Via Windows 10 Enterprise en de Endpoint Manager kunnen beheerders meerdere virtuele desktops managen alsof het om fysieke apparaten gaat. Meerdere gebruikers kunnen daarnaast deelnemen aan één virtuele desktop.

Tot slot introduceert Microsoft een nieuw abonnementensysteem voor Azure Virtual Desktop. Vanaf 1 januari 2022 kunnen externe gebruikers voor 5,50 USD per maand toegang krijgen tot specifieke applicaties via een virtuele desktop. Tot die datum is deze service nog gratis. Voor 10 USD per maand krijgt de gebruiker toegang tot apps en de gehele desktop. Europese prijzen zijn vooralsnog niet bekend. Een preview-versie van het vernieuwde Azure Virtual Desktop rolt binnenkort uit. 

Update 08-06-2021 (16:30): In de inleiding stond deze link naar een ogenschijnlijk gerelateerd artikel. De daadwerkelijke functie van Azure Virtual Desktop verschilt daarentegen van de in het gelinkte artikel beschreven functie. De link is weggehaald. Met dank aan ZaNZoR!

Bronnen: Microsoft, TechCrunch

« Vorig bericht Volgend bericht »
0