Wifi kwetsbaarheid FragAttacks: FritzOS updates voor oude Fritzboxen

3 reacties

Met FritzOS versie 7.27 meldt AVM zijn routers tegen het wlan-beveiligingslek FragAttacks te wapenen. Dit geldt niet alleen voor de huidige modellen, maar ten dele ook voor de veteranen. Zo heeft bijvoorbeeld de Fritzbox 3490 vorige week de firmware update ontvangen.

De middenklasse router verscheen in 2014 en was toen nog voorzien van FritzOS 6.20. In de zomer van 2019 voorzag AVM de 3490 nog van versie 7.12 en leverde daarna eigenlijk geen updates meer. FritzOS 7.27 beschermt niet alleen tegen FragAttacks, maar biedt ook nieuwe functies, waaronder een vernieuwde gebruikersinterface en een eenvoudigere prioritering van afzonderlijke apparaten in het thuisnetwerk, bijvoorbeeld desktop-pc's, notebooks of smartphones. De update kan via de webinterface worden gedownload en toegepast.

Nog voor de Fritzbox 3490 heeft AVM medio mei de 7490 router met FritzOS 7.27 uitgerust. Deze router is nog steeds een jaar ouder dan de 3490, maar behoorde destijds tot de hogere klasse en wordt nog steeds voorzien van recente firmwareversies, zoals FritzOS 7.21nog voor de komst van FragAttacks.

Een lijst van toestellen die AVM nog wil voorzien van FritzOS-updates om ze te wapenen tegen FragAttacks is door de fabrikant nog niet vrijgegeven. Wanneer je een oudere Fritzbox gebruikt, waarvan de automatische updates zijn uitgeschakeld, kijk dan op de AVM productsupport statuspagina om te zien of er bijgewerkte firmware voor je apparaat is. De softwarestatus voor oudere toestellen zoals de Fritzboxen 7430 of 7580 kan gevonden worden na het uitbreiden van de lijst onder "Andere modellen". Als er nieuwere besturingssoftware wordt weergegeven dan degene die in jouw box draait, installeer deze dan handmatig in het Fritzbox menu onder Systeem / Update.

Controleer de firmwareversie via het tabblad "Fritz!wlan" ook voor je wlan repeaters wanneer je deze niet in de Fritz Mesh hebt geïntegreerd.

Bron: Heise

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*