Samsung gaat dit jaar nog SSD met 176-laags V-NAND onthullen

5 reacties

Samsung heeft bekendgemaakt dat het bedrijf zijn eerste ssd met 176-laags v-nand in de tweede helft van dit jaar zal onthullen. Deze zevende generatie moet niet alleen geschikt zijn voor ssd’s met pcie 4.0-snelheden, maar ook voor toekomstige modellen met de pcie 5.0-interface. De fabrikant claimt namelijk een i/o-snelheid van 2 Gbps. 

Hoewel de nieuwe generatie nand-chips een stuk meer lagen biedt dan zijn voorganger (>100), is Samsung erin geslaagd om de totale hoogte gelijk te houden. Dit werd mogelijk gemaakt door innovatieve 3D-schalingstechnologie, waardoor het celvolume met maximaal 35 procent is verkleind.

Volgens BusinessKorea wordt momenteel een productielijn voor het nieuwe type v-nand getest, met een capaciteit van 10.000 12-inch wafers per maand. Daarnaast zou het bedrijf zo snel mogelijk willen beginnen met de voorbereidingen voor de massaproductie van diens opvolger, de achtste generatie. Samsung heeft zelf aangegeven dat het momenteel werkende prototypes met meer dan 200 lagen heeft. De exacte lanceringsperiode zou 'op basis van de vraag' worden bepaald. 

Verder gaf SK Hynix eerder dit jaar aan dat het bedrijf over enkele jaren chips met 600 lagen en meer wil fabriceren. Samsung gaat een stapje verder en wil in staat zijn om v-nand met meer dan 1.000 lagen te produceren. Momenteel gaat het vooral om toekomstambities, aangezien beide fabrikanten geen concrete tijdsvensters hebben bekendgemaakt.

Bronnen: Samsung, BusinessKorea

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*