QNAP komt met zijn eerste mesh WiFi-routers in QMiro-serie

4 reacties

De Taiwanese netwerkfabrikant Qnap heeft zijn eerste meshrouters geïntroduceerd. De QMiro-201W en QMiroPlus-201W bieden tri-band meshnetwerken en software-defined wan-cloudoplossingen voor opslag en toegang op afstand. De routers ondersteunen mu-mimo wifi 5 op één 2,4GHz-band en twee 5GHz-banden, met voor beide frequenties twee ingebouwde antennes. Er is een quad-core Qualcomm-processor met 512 megabyte ddr3-geheugen.


De QNAP QMiro-201W.

De QMiro-201W krijgt twee gigabit ethernetpoorten, de Plus krijgt éénmaal 2,5GbE voor management en vier gigabit rj-45-connectoren. Beide krijgen een usb 3.2 gen 1-poort, de Plus heeft er een extra, net als twee 2,5 inch-satasleuven voor een ingebouwde nas. Er is ondersteuning voor port forwarding, een vpn, en toegangsbeperkingen en ouderlijk toezicht. Home Cloud 2.0 biedt allerlei cloudfunctionaliteit voor syncronisatie, backup en netwerkopslag. Ook is er een smartphone-app, QuRouter, waarmee de status van de router, gebruikers en het netwerkverkeer gemonitord kunnen worden.


De QNAP QMiroPlus-201W.

Voor zakelijke toepassingen kunnen met virtuele access points maximaal vier draadloze netwerken tegelijk gebruikt worden, en voor medewerkers op afstand kan er met QuWAN een versleutelde vpn-tunnel opgezet worden voor toegang tot verbonden netwerkopslag. Er kunnen tot vier routers in een meshnetwerk gebruikt worden. De QMiro-201W en QMiroPlus-201W hebben een stil ontwerp  en zijn in licht grijsblauw uitgevoerd. De non-Plus staat in de Pricewatch van onze buren voor 125 euro, van de Plus zijn nog geen prijzen of beschikbaarheid bekend.

Bron: QNAP

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*