CTL Chromebox CBx2 met quadcore en 64GB RAM

3 reacties

Normaal gesproken zijn Chrome OS-devices redelijk zuinige, goedkope apparaten met bijpassende prestaties. De laatste tijd zet Google met zijn partners in op het verbeteren van dit imago. Een goed voorbeeld van een duurder model met betere prestaties is de nieuwe Chromebox CBx2-7 van CTL, een Amerikaanse fabrikant van Chromeboxen en -books.

Er zijn verschillende varianten beschikbaar, het topmodel krijgt een quadcore Intel i7-10610U met multithreading. In het vlaggenschip is 64 gigabyte ddr4 aanwezig, net als een m.2-ssd van 2TB. De graphics zijn geïntegreerd en er is wifi en bluetooth ingebouwd. Qua poorten zijn er viermaal usb 3.0, usb type-c met displayport 1.4, twee hdmi 2.0-poorten, rj-45, een sd-kaartlezer en een audiojack. Ook zijn een kensington-slot en vesa-bevestiging aanwezig. De behuizing meet 15 x 15cm en is ruim 4 centimeter hoog, met een gewicht van 680 gram.

Bij deze redelijk high-end specificaties past ook het prijskaartje van 1.419 dollar, omgerekend en met btw rond de 1.400 euro. Er is ook een variant met dezelfde cpu beschikbaar, met 8GB ram en 128 gigabyte emmc-opslag. Deze kost ongeveer de helft met ruim 700 euro. De mini-pc is bedoeld voor ontwikkelaars die linux- en androidomgevingen willen gebruiken, en het zou mogelijk moeten zijn de CBx2 als gaming-pc in te zetten, hoewel dit met de vrij zwakke igpu onwaarschijnlijk lijkt. Als extraatje zijn er vier kleurenopties om uit te kiezen.

Bron: SlashGear

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*