Google beëindigt stilletjes de ondersteuning voor zijn Measure augmented reality app

1 reactie

Google heeft zowat in het geniep zijn Measure augmented reality app stopgezet, zoals opgemerkt door Android Police. Measure begon als een app voor het ter ziele gegane Tango AR-platform van de techgigant, totdat de beschikbaarheid ervan in 2018 werd uitgebreid naar alle smartphones die ARCore ondersteunen.

Android Police heeft ontdekt dat de app niet langer wordt weergegeven in Google Play als je het niet eerder op je apparaat hebt geïnstalleerd. Als het nog steeds op je telefoon staat, vermeldt de “over” dat de "app niet langer ondersteund wordt en niet meer zal worden bijgewerkt". Je kunt de app echter nog wel blijven gebruiken wanneer je deze al had geïnstalleerd.

Measure verandert je toestel in een virtueel meetlint dat je kunt gebruiken om de afmetingen van objecten in de echte wereld te kennen door er je camera op te richten. Op basis van de beoordelingen die gebruikers achter hebben gelaten op Google Play, blijkt de app echter onstabiel en gevoelig voor crashes. De metingen bleken daarnaast ook niet helemaal nauwkeurig en de functies behoorlijk buggy. Grote updates van de app waren sowieso al zeldzaam en eigenlijk heeft de ondergang nog lang op zich laten wachten.

Bron: Engadget

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*