Sony kondigt de Airpeak S1 cameradrone van $9.000 aan

2 reacties

Na de teaser van de AirPeak S1 tijdens CES 2021 maakt Sony nu meer bekend over zijn eerste cameradrone. Zo gaat het onbemande luchtvaartuig 9.000 USD kosten, waarmee het direct duidelijk wordt dat het product voor professionele fotografen en filmmakers bedoeld is. De drone is compatibel met Sony's Alpha-camera's middels een apart aan te schaffen gimbal. Vanaf de herfst van 2021 moet de drone in de winkel liggen.

De AirPeak S1 is uitgerust met een viertal rotors, bewegingssensoren, een kompas, barometer en infraroodsensoren. Vijf sets stereocamera's in combinatie met de sensoren en Sony's eigen software moeten automatisch voorkomen dat de drone ergens tegenaan vliegt. 

De cameradrone zou met een maximale snelheid van 90 km/u kunnen vliegen. Zelfs met windsnelheden van 20 m/s moet de AirPeak S1 nog stabiel kunnen blijven vliegen. Dat houdt de drone, uitgerust met een camera, maximaal zo'n 12 minuten vol voordat er een accuwisseling nodig is. Zonder een camera en gimbal is het mogelijk om 22 minuten in de lucht te blijven.


Beeld via Sony

Bronnen: Sony, The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*