AMD's FidelityFX Super Resolution werkt zelfs op iGPU's in Ryzen

2 reacties

AMD heeft op Computex FidelityFX Super Resolution aangekondigd, dat moet concurreren met Nvidia's dlss en hogere framerates moet bieden door in feite een hogere resolutie te simuleren. We weten dat dlss een betere beeldkwaliteit mogelijk maakt, óók de eerste generatie van de techniek. AMD blijkt echter het grote voordeel te hebben dat het op veel meer producten wordt ondersteund.

Volgens de voetnoten van een recente YouTube-video van AMD werkt het niet alleen op de Radeon RX 6000-, RX 5000-, RX 500-, RX Vega-, RX 480- en RX 470-videokaarten, ook alle Ryzen-apu's met een geïntegreerde gpu bieden ondersteuning. Alle tot nu toe geïntroduceerde Ryzen-apu's maken gebruik van een aangepaste versie van de Vega-architectuur voor de videochip. Met name voor apu's zijn de extra frames die de techniek mogelijk kan maken belangrijk, in verband met de beperkte mogelijkheden die de igpu's met zich meebrengen.

Opvallend is dat de RX 460 de enige videokaart is die niet in het rijtje genoemd wordt, terwijl de rest van de Polaris-kaarten van de eerste generatie wél op de lijst staan. Zelfs met de RX 550-instapper moet het werken, AMD vermeldt immers 'RX 500 series'. Op AMD's website staat dezelfde informatie. Ook wordt er gewerkt aan ondersteuning voor de Xbox-consoles.

Bronnen: AMD (YouTube), (website)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0