Vermeende renders tonen iPad mini met smallere schermranden en USB-C

14 reacties

Apple heeft in april nieuwe iPad Pro's aangekondigd die voorzien zijn van de krachtigere M1-soc, die we voorheen alleen nog maar kenden van macOS-apparaten. Over een nieuwe iPad mini bleef het vrij stil, maar er zijn de nodige aanwijzingen dat ook de mini zal worden vernieuwd. Jon Prossers nieuwssite FrontPageTech claimt renders en productinformatie over de nieuwe kleinste tablets van Apple te hebben.

Waar de bestaande mini nog gebruikmaakt van hetzelfde ontwerp van voorgaande generaties moet de nieuwe versie smallere schermranden hebben. Het displayformaat moet daardoor toenemen van 7,9-inch tot ongeveer 8,5-inch tot 9-inch. Het geheel moet een formaat hebben van 206,3 mm bij 137,8 mm bij 6,1 mm, een paar millimeter breder en hoger dan de bestaande versie. De renders tonen een soort kleinere versie van de iPad Air uit 2020.

Ook Prosser claimt dat Touch ID in de aan-knop verwerkt zal zijn, en volgens één van zijn bronnen zijn de speakers  nu 'verschrikkelijk goed'.  Ze worden vergezeld door een usb-c-aansluiting in het midden. Het is opvallend dat het geen Lightning-aansluiting is, terwijl dit zeker voor de kleinere tablet goed mogelijk was geweest. Vermoedelijk zal het geen Thunderbolt-ondersteuning hebben, daar lijkt de M1-chip voor nodig te zijn en die lijkt er niet in te zitten. Het ontwerp dat Bloombergs Mark Gurman beschreef en de Twitteraar Sonny Dickson op de foto zette is vergelijkbaar met de beelden die Prosser toont.

Ook toont een foto een 'Apple Pencil mini'. Hij is iets kleiner dan de Pencil 2, maar het is niet duidelijk of het een speciale versie voor de iPad mini is of dat het in feite hetzelfde product is als de vermeende Pencil 3.

Bron: FrontPageTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*