Playdate: nieuwe handheld met een zwengel

9 reacties

Softwareontwikkelaar Panic heeft de Playdate geïntroduceerd, een gele handheld gamecomputer met als unieke feature een zwengel. Volgens de maker van de gele handheld kan de zwengel gebruikt worden voor het bedienen van games. Voor games waarmee de zwengel niet gebruikt hoeft te worden is er een d-pad, naast twee knoppen. Tevens is er voorzien in een drie-assige versnellingsmeter.

Met een afmeting van 76 x 74 x 9 mm is de Playdate relatief klein te noemen. Het beeldschermpje heeft een resolutie van 400 x 240 (1-bit) en geeft de games in zwart-wit weer. Het werkt op basis van e-ink en heeft een externe lichtbron nodig. De accu zou voor een speeltijd van 14 uur zorgen, aldus de makers. Het apparaatje beschikt over wifi en bluetooth, een mono-speakertje, microfoon (en microfooningang) en een koptelefoonaansluiting. In het hart van de handheld bevindt zich een Cortex-M7 op 180 MHz en 16MB ram. Het interne geheugen is 4 GB groot.

De fabrikant komt met de eerste 24 games als 'seizoen', waarbij de koper niet alle games in één keer ontvangt. Het is mogelijk elke twee weken twee games te downloaden. Enkele games die zijn genoemd zijn onder andere Casual Birder, DemonQuest 85, Zipper en Whitewater Wipeout.

Er komt ook een Stereo Dock beschikbaar waarmee het geheel eruit komt te zien als een wekkerradio. Daarin zit een bluetooth-luidspreker geïntegreerd en een pennenhouder.

De Playdate kan gepre-ordered worden in juli voor een prijs van 179 dollar.

Bron: Playdate

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*