WhatsApp-baas noemt aanvallen op encryptie Orwelliaans

6 reacties

WhatsApp is bezig met een charmeoffensief na de invoer van de omstreden nieuwe privacyvoorwaarden. In status updates, tweets en reclamespotjes laat het bedrijf weten toch echt het beste met ons voor te hebben op privacygebied. 

In de nieuwste reclamecampagne haalt Will Cathcart uit naar overheden die proberen de end-to-end-encryptie te kraken. De baas noemt de actie Orwelliaans en verwijst meermaals naar het bekende boek van de schrijver, 1984. In een interview met The Guardian laat Cathcart weten dat gebruikers direct terugdeinzen als de regering een voorstel zou doen een videocamera in elke huiskamer te hangen en dat de overheid deze kan inschakelen wanneer ze wil met het argument een misdaad te willen onderzoeken. In de digitale wereld lijken identieke voorstellen vaker te worden gedaan en soms zelfs te worden omarmd. 

Cathcart verwijst in het interview ook naar de wijziging van de privacyvoorwaarden en zegt dat de verontwaardiging die daaruit voortkwam alleen maar bevestigt hoe belangrijk privacy en end-to-end-versleuteling nog steeds wordt gevonden. De Topman drukt gebruikers op het hart dat het bedrijf geen berichten van gebruikers leest en dat het de toenemende druk van regeringen om de encryptie te verzwakken hekelt. 

De advertentiecampagne van WhatsApp gaat 15 weken duren en zal vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland worden getoond in de vorm van radio-, televisie-, en buitenreclame. In alle campagnes zal de nadruk liggen op end-to-end-encryptie en de voordelen van het hebben van privacy. 


Screenshot van het WhatsApp-reclamespotje

Bron: The Guardian

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*