Aqua Computer voorkomt lekkages in watergekoelde pc's met Leakshield-vacuümpomp

9 reacties

Lekkages in watergekoelde systemen zijn op zijn minst erg vervelend, en fatale gevolgen zijn niet uit te sluiten. In een periode waarin torenhoge hardwareprijzen en grote tekorten aan de orde van de dag zijn is zo min mogelijk risico meer dan wenselijk. Aqua Computer heeft een oplossing met Leakshield, een systeem dat afwijkingen in de druk monitort en lekkages actief kan voorkomen.

Het apparaatje heeft ingebouwde druksensor, die meet of er genoeg druk op de buizen of slangen staat. Zodra de druk te veel afneemt komt de geïntegreerde vacuümpomp in actie, die onderdruk creëert. Doordat er lucht van buitenaf de loop in wordt gezogen loopt het water niet naar buiten — een demo laat zien dat het erg effectief is en dat het mechanisme erg snel reageert.

Volgens de fabrikant is de sensor ook nauwkeurig genoeg om zelfs in een 'zeer vroeg stadium' problemen te detecteren. Alleen in extreme gevallen werkt het volgens de fabrikant niet, zoals in het geval van een volledig losgekomen buis of slang. Ook kan de pomp gebruikt worden om het systeem te vullen en weer leeg te maken, het systeem meet hierbij hoeveel water er in de loop zit.

Het apparaatje past simpelweg op een reservoir en beschikt over een oled-display, een usb-aansluiting voor de Aquasuite-monitoringssoftware en een aantal fysieke knoppen. Het is bovendien rond te draaien, zodat het oled-display in elk soort behuizing goed zichtbaar is — uiteraard zolang het reservoir zichtbaar is . Een extra aansluiting is te gebruiken voor een aan-uitknop of een alarm.

Er is een variant die speciaal geschikt is voor de Ultitube-reservoirs en een tweede variant die voor reservoirs met een G1/4-schroefdraad geschikt is. De Ultitube-versie heeft een adviesprijs van 120 euro en de variant voor andersoortige reservoirs kost 140 euro. Ze moeten direct beschikbaar zijn, hoewel ze op het moment van schrijven niet leverbaar blijken te zijn.


Bovenstaande versie is voor non-Ultitube-reservoirs.

Bronnen: Aqua Computer (Ultitube-reservoirs), (standalone)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0