Ikea en Sonos introduceren schilderijlijst met geïntegreerde WiFi-speaker

27 reacties

In april impliceerde Sonos op Instagram dat er een nieuwe Symfonisk in het verschiet ligt, en nu is het zo ver. Ikea en Sonos hebben samen een nieuwe Symfonisk-speaker aangekondigd, die in feite tegelijkertijd een schilderij vormt. De speakerstof is voorzien van kunst.

Daardoor zul je slechts van dichtbij merken dat het naast een visuele toevoeging aan de ruimte ook een speaker is. De stof is bevestigd op een paneel dat je kunt verwijderen. Ikea biedt voor 15 tot 30 euro per stuk losse panelen aan die zijn voorzien van een andere print. Het apparaat is zowel horizontaal als verticaal aan de muur te monteren.

Helaas hebben we nog erg weinig specificaties van de speakers zelf, maar wel is bekend dat hij verbonden kan worden via wifi en bediend kan worden met de Sonos-app. Elk 'schilderij' kan maximaal 15 watt verbruiken, en je kunt ze aan elkaar koppelen om met zo min mogelijk kabels de ruimte te vullen. Wat het maximum aantal speakers is dat je kunt daisychainen is nog niet bekend. De randen van de lijsten blijken nagenoeg afwezig te zijn.

De speaker meten 57 bij 41 bij 6 centimeter en komt in een witte en een zwarte uitvoering voor 180 euro, vanaf 1 september moeten de twaalf losse panelen online verkrijgbaar zijn voor 15 tot 30 euro. De speaker zelf zal vandaag beschikbaar gemaakt worden.

Bron: Ikea

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*