Bètaversie Windows 11 online gezet: opgefriste interface en meer

74 reacties

Het ziet er naar uit dat de nieuwe Windows inderdaad onder de naam Windows 11 zal gaan. Nadat enkele screenshots zijn verschenen op het Chinese forum Tieba Baidu, is nu ook een downloadlink van het nieuwe besturingssysteem opgedoken. Zo hebben enkele gebruikers alvast de nieuwe Windows-versie in actie kunnen zien.

Naast een nieuwe wallpaper en een modern opstartgeluid, heeft ook de interface een opfrisbeurt gekregen. Zoals verwacht, zijn er vele elementen van Windows 10X gebruikt in dit nieuwe ontwerp. Zo is de taakbalk voorzien van nieuwe iconen, die bovendien gecentreerd zijn. Daarnaast ziet het startmenu er een stuk strakker uit, inclusief afgeronde hoeken. 

     

Verder zijn de nieuwe widgets aan het os toegevoegd, al is het duidelijk dat deze functie nog niet volledig is uitgewerkt. Daarnaast lijkt de Windows Store sterk op de Windows 10-variant. Naar verwachting zal Microsoft deze later nog updaten. Op 24 juni houdt de ontwikkelaar een digitaal evenement, hoogstwaarschijnlijk zal men op dat moment de nieuwe Windows officieel onthullen.

Wil jij alvast aan de slag met Windows 11? Via deze link kun je de iso downloaden. Aangezien het om een bètaversie gaat, is deze vermoedelijk niet helemaal vrij van bugs. Je installeert deze dus best op een onbelangrijke computer of virtuele machine.

Bronnen: The Verge, Tieba Baidu, ADeltaX (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*