Upgrade naar Windows 11 mogelijk gratis, ook voor Windows 7 en 8.1

107 reacties

Er zijn sterke aanwijzingen dat Microsoft eind deze maand Windows 11 gaat aankondigen. Nu duiken er product configuration keys voor Windows 7 en 8.1 op die er volgens XDA Developers op wijzen dat de upgrade naar Windows 11 zelfs voor de oudere besturingssystemen gratis zal zijn. Het medium heeft nog niet getest of de upgrade daadwerkelijk werkt, aangezien er vooralsnog alleen een onbekende versie van Windows 11 online is verschenen.

Voor Windows 8 is er geen dergelijk configuratiebestand beschikbaar; voor die versie zou gelden dat gebruikers eerst naar Windows 8.1 moeten upgraden, voordat ze de overstap naar Windows 11 kunnen maken. Hetzelfde gold voor de overgang naar Windows 10 in juli van 2015.

Sinds de release van Windows 10 kunnen gebruikers met alle recente versies van het besturingssysteem gratis upgraden naar de nieuwste versie middels de Media Creation Tool. Microsoft kondigde in 2015 aan dat gebruikers slechts een jaar gratis de nieuwe versie zouden kunnen installeren. Tot dusver is de upgrade daarentegen nog steeds zonder nieuwe licentie via een kleine omweg te verkrijgen. 


Een van de vermeende Windows 11-wallpapers. Foto via Twitter (Drive)

Bron: XDA Developers

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*