ASRock: prijzen videokaarten gaan komende kwartaal dalen door minder vraag van miners

43 reacties

Gisteren schreven we dat de vraag naar videokaarten nog steeds erg hoog was in het eerste kwartaal van 2021, en cryptocurrencyminers zijn hier wederom een belangrijke oorzaak van. ASRock denkt dat de vraag afkomstig van miners af zal nemen in het derde kwartaal.

Dat schrijft Digitimes, die kennelijk met de fabrikant heeft gesproken. De fabrikant verwacht dat de verkopen blijven groeien in het komende kwartaal, maar dat China's cryptominingindustrie zal krimpen. De overheid in China heeft immers besloten om mining te verbieden. Ook het onderdelentekort moet geen reden voor minder verkopen vormen.

Het eerste kwartaal was voor ASRock erg gunstig, zo was de nettowinst van omgerekend ongeveer 15 miljoen euro de hoogste voor een enkel kwartaal ooit. Dat bedrag is 167% meer dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De verkopen van moederborden zou worden beperkt door de tekorten aan AMD- en Intel-cpu's, en volgens het bedrijf zal dit vermoedelijk pas in het vierde kwartaal verbeteren.

Ook AMD's videokaarten zijn erg schaars, maar vanaf de tweede helft van dit jaar zou het tekort aan onderdelen voor deze producten verminderen. Nvidia-videokaarten maakt het bedrijf momenteel niet. Videokaarten zijn volgens de marktanalist 20% van de omzet, moederborden vertegenwoordigen 50% van de inkomsten.

Bron: Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*