Apple geeft macOS en iPad Pro's ondersteuning voor variabele verversingssnelheden

7 reacties

Apple heeft op zijn ontwikkelaarspagina aangegeven dat softwaremakers ondersteuning kunnen toevoegen voor adaptive sync op macOS Monterey en de meeste iPad Pro's.

Monterey is de codenaam voor macOS 12, de opvolger van Big Sur. Met adaptive sync, ook wel variable refresh rate, kun je de verversingssnelheid van je monitor synchroniseren met die van het beeld. De concurrentie heeft het uiteraard al jaren, zo berust AMD's FreeSync en Nvidia's G-Sync op hetzelfde principe. Het zit ingebakken in de displayport-standaard en zal dus automatisch geschikt zijn voor alle Apple-apparaten met Thunderbolt 3 en 4.

In de uitgebreide video op Apple's ontwikkelaarspagina wordt uitgelegd hoe ontwikkelaars ervoor kunnen optimaliseren en welke hardware er momenteel ondersteuning voor heeft. De ingebouwde displays in de tot nu toe onthulde iMacs kunnen niet met de techniek overweg, maar bepaalde externe monitoren uiteraard wel. Daarnaast ondersteunen de iPad Pro's die een ProMotion-display hebben de techniek ook.

Bron: Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*