Windows 11 bevat ‘Wake on Touch’-functie om pc uit slaapstand te halen

8 reacties

Begin deze week is een bètaversie van Windows 11 op het internet verschenen. Naast de opgefriste interface, vinden gebruikers ook andere interessante functionaliteit terug. Zo heeft de Twitteraar Albacore een handige feature gevonden om Windows 11-apparaten uit slaapstand te halen.

Dankzij ‘Wake on Touch’ moet het namelijk mogelijk zijn om het systeem te wekken door simpelweg het scherm aan te raken. De functie doet denken aan smartphones, waarbij men op het scherm kan tikken om bijvoorbeeld meldingen te bekijken of om te zien hoe laat het is. Hoewel de feature niet kan worden teruggevonden in het instellingenmenu, kun je er wel naar zoeken via Windows Search.

Het is aannemelijk dat Windows 11-apparaten van een specifiek scherm voorzien moeten worden om Wake on Touch te ondersteunen. Daarnaast moet het display in staat zijn om dit te ondersteunen zonder een al te grote invloed te hebben op de accuduur. Mogelijk zal Microsoft de functie toevoegen aan één of meerdere nieuwe Surface-apparaten, die op een later tijdstip zullen worden aangekondigd. Hoewel de ontwikkelaar op 24 juni een digitaal evenement houdt, verwacht men in de wandelgangen dat er enkel nieuwe software aan bod zal komen.

Bronnen: Albacore (Twitter), Windows Central

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*