Tim Cook: “Android heeft 47 keer meer malware dan iOS”

165 reacties

Tim Cook heeft in een interview met Brut verbaal uitgehaald naar Android. De Apple topman zei dat het besturingssysteem van Google 47 keer meer malware heeft dan het mobiele besturingssysteem van Apple.

Cook zegt dat dit vooral komt door de mogelijkheid apps te sideloaden, daardoor is het makkelijker om malafide apps te installeren op smartphones met Android. De Apple ceo vertelde verder dat de focus op privacy en veiligheid ervoor zorgt dat iOS-apparaten veiliger zijn. De onmogelijkheid apps te installeren buiten de Appstore om helpt daarbij. 

In het interview wordt ook aangehaald dat er in Europa aan een wet gewerkt wordt die het mogelijk moet maken gebruik te kunnen maken van meerdere appstores. Cook is daar absoluut geen voorstander van en liet weten dat het de veiligheid van iOS in het geding zou brengen. 

Cook verwijst in het interview naar een rapport van Nokia uit 2019, waarin inderdaad staat dat Android 47 keer meer malware infecties heeft dan iOS. Uit het nieuwere rapport van 2020 blijkt dat aantal te lijken gezakt naar 26 procent, terwijl het aantal besmettingen op iOS-systemen is toegenomen van 1 naar 1,6 procent. 

Bronnen: PandaSecurity (Nokia), Brut (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*