TrendForce: productie iPhone 12 mini stopgezet vanwege lage verkoopcijfers

18 reacties

In de loop van de afgelopen maanden is het duidelijk geworden dat de iPhone 12 mini niet bepaald het meest succesvolle model uit de line-up is. Naast het verlagen van de productie, zag het er naar uit dat Apple deze relatief snel helemaal zou stopzetten. Volgens TrendForce lijkt dit nu het geval te zijn.

Het onderzoeksbureau beweert namelijk dat de iPhone 12 mini in de loop van het tweede kwartaal van 2021 de end-of-life-status heeft bereikt. Indien correct, wordt dit compacte model dus niet meer geproduceerd en zal Apple enkel nog gebruikmaken van zijn bestaande voorraad. Met een adviesprijs van 809 euro, biedt het 5,4-inch model soortgelijke hardware als zijn grotere broers. Verder onthulde de fabrikant onlangs nog een paarse uitvoering van de kleine iPhone, tijdens zijn WWDC-evenement in het begin van deze maand.

Naar verwachting zal Apple ondanks de lage vraag toch een opvolger uitbrengen voor de iPhone 12 mini. Waar deze iPhone 12S/13 mini rond september dit jaar moet onthuld worden, beweert men in de wandelgangen dat er in 2022 geen compacte iPhone zal worden uitgebracht.

Bron: TrendForce

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*