Microsoft gaat speciaal voor cloudgaming ontwikkelde games maken

4 reacties

Microsoft is van plan om games te ontwikkelen die native via de cloud te spelen zijn, zo vertelt Xbox Game Studios-hoofd Peter Wyse tegen Polygon. Daarvoor is een ex-medewerker van Google Stadia en medebedenker van Portal, Kim Swift, in dienst genomen, aldus Microsoft op Twitter. Het bedrijf maakt niet bekend op wat voor termijn we dergelijke cloudgames kunnen verwachten, al lijkt het project in een vroeg stadium te verkeren.

Het idee achter cloudgames is dat dergelijke titels gebruikmaken van de volledige servercapaciteiten van Microsoft. Momenteel kunnen afnemers van het Xbox Game Pass UItimate-abonnement via de cloud gamen, maar dat zijn spellen die ontwikkeld zijn om op reguliere consoles gespeeld te worden. Dergelijke games worden gegenereerd op één Xbox Series X-systeem en naar de gebruiker gestreamd. Games die speciaal voor cloudgaming gemaakt worden, zouden in theorie van meerdere servers gebruik kunnen maken.

Vooralsnog heeft Microsoft niet concreet laten weten wat we precies van native cloudgames kunnen verwachten. Wyse: "We weten nog niet precies hoe dat eruit gaat zien, of hoe de speelervaring zal zijn." Het zal dus nog even duren voordat Microsoft de eerste native cloudgames zal uitbrengen


Swift ontwikkelde Narbacular Drop, waarna ze bij Valve spirituele opvolger Portal mocht maken. Foto via Valve

Bron: Polygon

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*