Nieuwe ASRock-mini-pc krijgt mysterieuze losse Radeon P120 ITX-videokaart

6 reacties

Tijdens een livestream van het Japanse YouTubekanaal Dospara Channel heeft een ASRock-werknemer een opvallende mini-pc getoond, de DeskMini Max. Hij is met een inhoud van 9 liter een stuk groter dan de mini-pc's die we al kennen van ASRock, en daardoor heeft hij plek voor een verrassende hoeveelheid onderdelen. Zo beschikt hij over een losse videokaart. Het gaat om een AMD-kaart waar we nog niet eerder over hebben gehoord.

De barebone meet 258,9 mm bij 220,8 mm bij 160 mm en maakt gebruik van een custom moederbord dat X300-ITX MB genoemd wordt. Volledig itx is het bordje niet te noemen, hij heeft namelijk vier dimm-sloten en is daardoor breder dan een regulier itx-moederbord. Het gaat bovendien om reguliere dimm-sloten en niet om sodimm, zoals het geval is bij veel andere mini-pc's. Het AM4-socket biedt ondersteuning voor AMD's Ryzen-apu's en -cpu's uit de Ryzen 2000- tot de Ryzen 5000-serie met een verbruik van maximaal 105 watt.

Voor de losse videokaart is er een enkel pcie 3.0 x16-uitbreidingsslot, kaarten van maximaal 20 centimeter zullen passen. ASRock toont een vreemde videokaart genaamd 'ASRock AMD Radeon P120 ITX', welke chip hier in verwerkt is is niet bekend. Opvallend genoeg kun je ook de Asus GeForce RTX 3060 Ti Mini selecteren, alsook een Nvidia Quadro P2000 en een AMD Radeon Pro WX 5100. Videocardz schat op basis van de achterkant van de Radeon P120 ITX in dat het gaat om een RDNA 1- of RDNA 2-videokaart, niet om een Polaris-exemplaar.

Voor de wifi-ondersteuning valt op dat je kunt kiezen uit de 'AMD RX608', volgens Twitteraar Harukaze5719. Deze wifi-module is ontworpen door MediaTek en voorzien van AMD's merknaam.

De aansluitingen van het voorpaneel zitten bovendien door de breedte van het moederbord aan de voorkant, Zo zien we vier usb type-a-connectoren, waarvan twee keer usb 3.0 en twee keer usb 2.0. Er is ook een usb-c-aansluiting en een 3,5mm-audiojack aanwezig. Aan de achterkant zitten nogmaals twee usb 3.0- en twee usb 2.0-aansluitingen, alsook hdmi, displayport, vga en een extra audiojack. Achterop is ook duidelijk te zien dat er vier uitbreidingssloten zijn. De extra ruimte is bijvoorbeeld te gebruiken voor een waterkoeler, of voor een optische schijflezer. Er moet een atx-voeding in passen, er wordt er één meegeleverd met custom kabellengtes.

Bronnen: Dospara Channel (YouTube), Harukaze5719 (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*