Ontkoppel je My Book drive zo snel mogelijk van het internet, malware wist schijf volledig

45 reacties

Er waart een agressief stuk malware rond op internet dat de oude Western Digital My Book Live-drives leeghaalt. De nas-achtige externe drive lijkt door de malware teruggezet te worden naar de fabrieksinstellingen en alle data te wissen.

De externe drive wordt over het algemeen rechtstreeks verbonden met de router en kan worden bereikt via de clouddienst van Western Digital, waardoor er wordt gespeculeerd dat malafide hackers via deze weg de drives hebben weten te besmetten. Westen Digital zegt de zaak te onderzoeken, maar heeft tot nu toe geen aanwijzingen gevonden dat hun servers zijn gecompromitteerd. 

Het bedrijf heeft echter nog geen oplossing of patch voor het probleem en raadt iedereen aan de schijf los te koppelen om dataverlies te voorkomen. De My Book Live wordt al jaren niet meer gemaakt en de ondersteuning voor het apparaat is al in 2015 stopgezet. Het is nog maar de vraag of er op korte termijn een patch uit komt. 

Gebruikers die hun data hebben verloren hebben tot nu toe nog geen simpele manier gevonden om de gegevens te herstellen. Één gebruiker meldt op het forum  deels geluk te hebben door de harde schijf uit de My Book te halen, aan te sluiten op een pc en met Ext2Fsd en photo_rec aan de slag te gaan. Veel andere gebruikers op het forum hebben de schijf naar een data recovery bedrijf gebracht.

Bron: Westen Digital (Forum)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0