DOTA 2-update voegt ondersteuning toe voor AMD's FidelityFX Super Resolution

7 reacties

Afgelopen dinsdag heeft AMD officieel FidelityFX Super Resolution uitgebracht. Terwijl begin deze week zeven games ondersteuning boden voor de supersampling-techniek, staat de teller inmiddels op acht. Valve heeft namelijk door middel van een update FSR toegevoegd aan DOTA 2.

Naast de Nemestice-spelmodus en de bijbehorende battle pass, kunnen gebruikers dankzij de patch dus ook aan de slag gaan met FSR. Hoewel DOTA 2 niet bepaald veeleisend is qua systeemvereisten, kan de feature wel voor een betere ervaring zorgen bij het gebruik van oudere of zwakkere hardware. Bovendien is het de eerste FSR-game met native Linux-ondersteuning, waardoor wordt bevestigd dat het besturingssysteem compatibel is met deze techniek.

Valve heeft meer informatie verschaft door middel van een blogpost:

Deze update voegt ook ondersteuning toe voor FidelityFX Super Resolution van AMD. Hiermee kan het spel in een lagere resolutie gerenderd worden, en kan het resultaat daarvan worden opgeschaald met een verbeterde beeldkwaliteit. Het resultaat: een rendering van hoge kwaliteit met lagere prestatiekosten dan renderen in maximale resolutie, wat hogere beeldfrequenties op minder krachtige grafische kaarten mogelijk maakt.

Spelers kunnen deze instelling inschakelen bij de Beeld-opties door de balk met 'Renderkwaliteit spelscherm' naar minder dan 100% te slepen en dan het vakje met 'FidelityFX Super Resolution' aan te vinken. FidelityFX Super Resolution werkt met elke GPU die compatibel is met DirectX 11 of Vulkan.

Bron: DOTA 2

« Vorig bericht Volgend bericht »
0