Benchmarkresultaat: AMD RDNA 2-GPU in nieuwe Samsung-SoC is krachtigste mobiele GPU tot nu toe

3 reacties

AMD heeft op Computex begin deze maand aangekondigd dat de smartphonechip van Samsung met een van AMD's RDNA 2-architectuur voorziene gpu ondersteuning heeft voor raytracing. Volgens een gerucht zal hij volgende maand aangekondigd worden. De op Twitter actieve Ice Universe heeft een schermafbeelding van een 3DMark-benchmarkresultaat geplaatst, waaruit blijkt dat deze system-on-a-chip uitstekende prestaties biedt.

Hij haalde 8.134 punten in de 3DMark Wild Life-test voor mobiele apparaten, met een framerate van 50,30 frames per seconde. Daarmee is hij krachtiger dan de Apple A14 Bionic in de iPhone 12 Pro Max, die volgens UL Benchmarks' eigen testen 7470 punten scoorde en 44 fps behaalde. De aanstaande Exynos-chip heeft volgens deze test de meest krachtige gpu van welke smartphonechip dan ook.

Opvallend is dat de cpu is voorzien van Arm Cortex-A77-cores, terwijl de bestaande Exynos 2100-soc al A78- en Cortex-X1-kernen heeft. Hierdoor zal de score nog wat lager uitvallen dan de bedoeling is, hoogstwaarschijnlijk zal de nieuwe chip namelijk gewoon de meest recente cpu-kernen hebben. Het resultaat is in ieder geval een stuk beter dan dat van de Exynos 2100, die ongeveer 5.300 punten haalt. De Snapdragon 888 haalt rond de 5.400 punten.

Bron: Ice Universe (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0