Microsoft versoepelt systeemvereisten Windows 11, verwijdert defecte checkapp

57 reacties

Afgelopen weekend onthulde Microsoft de minimale systeemvereisten voor Windows 11. Sindsdien is er veel verwarring ontstaan over de minimale hardware die een gebruiker moet hebben om de gratis upgrade naar het nieuwe os te ontvangen. In een toegewijde blogpost laat Microsoft nu weten dat de minimale systeemvereisten wat versoepeld zijn. Ook is de Health Check-app (Pc-statuscontrole in het Nederlands) tijdelijk verwijderd.

Ruimere systeemvereisten

In eerste instantie was het een beetje onduidelijk welke cpu's bijvoorbeeld ondersteund zouden worden. Op basis van de systeemvereisten zouden veel ietwat oudere cpu's al niet meer voldoende zijn, mede omdat er een tpm 2.0-chip aanwezig moet zijn. Dat werd later genuanceerd. Toch zouden bijvoorbeeld Kaby Lake-processors ondanks de aanwezigheid van die chip niet ondersteund worden.

Nu benadrukt Microsoft dat onder andere achtste generatie Intel-processors, AMD Zen 2-chipsets en Qualcomm 7- en 8-series soc's Windows 11 moeten kunnen draaien. Middels previews voor Insiders gaat het softwarebedrijf daarnaast kijken of eerste generatie Ryzen's en Intel Gen 7-processoren alsnog voldoende zullen zijn.

Health Check-app

Verder haalt Microsoft de PC Health Check-app offline. De tool moest gebruikers met één muisklik vertellen of een upgrade naar Windows 11 volgend jaar mogelijk is op basis van de aanwezige pc-hardware. De app bleek daarentegen veelal een negatief resultaat te geven, zonder dat daar ogenschijnlijk aanleiding voor was. Daarnaast konden veel gebruikers de Windows 11 previewversie gewoon installeren en gebruiken, ook al werd er niet aan de systeemvereisten voldaan. Later dit jaar komt er een verbeterde versie van de betreffende app uit.


De Pc-statuscontrole-app beweert dat een upgrade naar Windows 11 niet mogelijk, ondanks het feit dat de minimale systeemvereisten aanwezig zijn. 

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*