Onderzoek toont aan dat delven van Chia niet winstgevend is

64 reacties

In april schreven over de Chia-cryptomunt waarna er werd gevreesd dat opslagruimten schaars en duur zouden worden. Dit zou komen doordat de digitale munt voor berekeningen afhankelijk is van een hoge hoeveelheid ongebruikte opslagcapaciteit.

Echter hebben hdd's en ssd's voor het grootste deel niet dezelfde tekorteffect die we zagen bij grafische kaarten. Volgens het onderzoek van opslagbedrijf Backblaze zou de reden hier voor de lage winstgevendheid van Chia kunnen zijn.

In zijn onderzoek heeft Backblaze ontdekt dat het 250.000 dollar per week (omgerekend 210.000 euro) kan verdienen met 150 petabyte (150.000 terrabyte) aan opslagruimte. Maar met een aanname van een continu groeiende Chia Netspace, zou het inkomen na week zestien op nul komen te staan. Het inkomen zou minder maar alsnog dalen bij een lineair groeipercentage voor Netspace.

Het bedrijf is uitgegaan van 5 dollar per TB, wat leidt tot 175.000 dollar aan kosten per week voor de eerder genoemde 150 petabyte aan ruimte, als je deze kwantiteit in een maand wil bereiken. Voor de Chia-groei zijn de kosten hoger dan het inkomen in de zevende week, en in het geval van het lineaire groeiscenario zal dit plaatsvinden in de 28e week . Deze cijfers zijn dus niet al te veelbelovend voor een potentiële Chia-delver.

In zijn bevindingen heeft Backblaze ook benadrukt hoe plotten erg duur kan zijn, omdat het snelle multi-coreprocessors en snelle ssd's vereist. Dit is iets wat zelden wordt geadverteerd door de makers van Chia die over het algemeen suggereren dat meer opslagruimte alles is wat je nodig hebt.

Bron: Backblaze

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*