'Samsung Galaxy Tab S8-serie komt begin 2022, inclusief Ultra-model'

17 reacties

Samsung wisselt de afgelopen paar jaar nogal qua naamgeving wat zijn tablets betreft. De Tab S4 werd enkel opgevolgd door de Tab S5e, die net als de Galaxy S10e-smartphone een lager prijskaartje bood. Vervolgens kwamen de Galaxy Tab S6, en daarna de Tab S7 en S7+. Nu lijkt ook de Ultra-noemer zijn weg  van de Galaxy S-smartphones naar de tabletreeks te gaan vinden.

Volgens een bron op de Koreaanse site Naver Blog is Samsung van plan om begin 2022 een nieuwe generatie tablets op de markt te brengen. Bij deze Tab S8-lijn zou er een nieuw model aan het recept worden toegevoegd: een Tab S8 Ultra. Vermoedelijk zal dit het duurste, meest rijk uitgeruste en grootste model zijn, vergelijkbaar aan hoe de Galaxy S21 Ultra zich verhoudt tot de andere twee S21-smartphones.

Een eerste gerucht claimt dat de Tab S8 Ultra een scherm van liefst 14,6 inch krijgt, fors groter dan de bestaande Galaxy Tab S7+ en de onlangs uitgebrachte Tab S7 FE. Mogelijk wil Samsung met een dergelijk model de strijd aangaan met Apple's iPad Pro-topmodellen — Apple overweegt naar verluidt ook om nog grotere tablets te gaan maken.


Op basis van vroege informatie en geruchten maakte 'leaker' Ice Universe een mockup van hoe de Galaxy Tab S8 Ultra er mogelijk uit komt te zien. 

Bronnen: Naver Blog, Ice Universe (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0