TSMC lijkt nieuwe 12/16nm fabriek te gaan bouwen in Dresden

7 reacties

Chipfabrikant TSMC lijkt voornemens een nieuwe faciliteit in Duitsland op te zetten. Volgens berichten uit Taiwan heeft het bedrijf zelfs al concrete plannen voor het bouwen van een nieuwe fabriek, waarbij Dresden is gekozen als vestigingsplaats.

DigiTimes meldt dat Taiwan Semiconductur Manufacturing Company binnenkort plannen zou kunnen aankondigen om ten minste twee nieuwe vestigingen te bouwen. Hierbij zou het dan gaan om een faciliteit in Kumamoto in Japan en in de buurt van Dresden in Duitsland. Volgens de huidige plannen gaat de onderneming in laatstgenoemd land vooral 12 en 16 nm chips produceren om klanten als NXP, Infineon en ON Semiconductor te kunnen bedienen.

Met de plaatselijke autoriteiten moet reeds overeenstemming zijn bereikt over de bouw van de nieuwe fabrieken, terwijl daarnaast gezocht zou worden naar mogelijkheden om samen te werken met grote afnemers in Duitsland en Japan. TSMC bouwt zoals we eerder hebben gemeld ook nog een nieuwe fabriek in de VS, waar ultramoderne 5 nanometer wafers van de productielijn moeten rollen. Hiermee wil het bedrijf onder meer klanten als Apple bedienen.

Bron: Winfuture

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*