AMD maakt Super Resolution officieel opensource, vier nieuwe games krijgen ondersteuning

16 reacties

Bij de introductie van AMD's FidelityFX Super Resolution kondigde de chipontwerper aan dat de tool opensource zou worden gemaakt. Nu is het zover; op de website van GPUOpen is een sample te vinden en op GitHub is de ontwikkelaarskit te downloaden.

In een recent document zet AMD alle eigenschappen op een rij. AMD benadrukt dat het cross-platform is en dus niet alleen werkend gekregen kan worden op losse Radeon-videokaarten, maar ook op producten van andere fabrikanten. Eerder bleek al dat het werkt met de geïntegreerde gpu's in de Ryzen-apu's, en ook de oudere videokaarten met de Polaris-architectuur.

De techniek is opensource gemaakt via een MIT-licentie. Dat betekent dat ontwikkelaars van bijvoorbeeld Apple en Nvidia het kunnen toevoegen in hun eigen softwarepakketten. Momenteel moeten ontwikkelaars games individueel optimaliseren voor bijvoorbeeld dlss en raytracing, wat erg tijdrovend is. AMD probeert met deze zet ontwikkelaars ervan te overtuigen dat het optimaliseren voor één enkele standaard een stuk beter is voor de industrie.

De gevolgen voor latencies moeten beperkt blijven tot maximaal 1 milliseconde. AMD noemt ook vier nieuwe games die het vanaf vandaag zullen ondersteunen: Arcadegeddon, Necromunda Hired Gun, Edge of Eternity en Resident Evil Village.

Bronnen: GPUOpen, GitHub

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*