Enkele kleine nieuwe functies in Windows 10 21H2-update

3 reacties

Microsoft zal vanaf het najaar de focus meer en meer verleggen naar Windows 11, maar voor gebruikers die niet upgraden naar Windows 11 is er de 21H2-update voor Windows 10. Deze moet eveneens in oktober uitkomen en is nu als testversie te downloaden via het release preview-kanaal voor Insiders. Naast enkele gebruikelijke bugfixes zijn er ook een aantal nieuwe functies.

Het gaat om wpa3 h2e-ondersteuning voor verbeterde wifi-beveiliging en een vereenvoudigde implementatie zonder wachtwoord voor Windows Hello voor bedrijven. Verder is er ondersteuning toegevoegd voor gpu-acceleratie in Windows Subsystem for Linux en Azure IoT EFLOW, waarmee native Linux-applicaties gebruikt kunnen worden in een virtuele machine in Windows.

Ook belooft de techgigant een snelle installatie van de update, die niet langer moet duren dan de maandelijkse updates. Nieuwe functies moeten in enkele minuten geactiveerd worden, zodat Windows 10 versie 2004 en nieuwer snel van 21H2 kunnen worden voorzien. Er zal anderhalf jaar ondersteuning zijn voor particulieren, scholen en bedrijven kunnen rekenen op minimaal 5 jaar support. Er zal ook een nieuwe versie van het extra lang ondersteunde Windows 10 LTSC komen op basis van 21H2.

Bron: WinFuture

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*