AMD werkt aan nieuwe Ryzen 4000-CPU's voor AM4, maar op basis van Zen 2?

15 reacties

AMD heeft in oktober de Ryzen 5000-processors (Vermeer) voor het AM4-platform onthuld, maar sindsdien heeft het geen nieuwe chips in de categorie onthuld. Het lijkt erop dat er aanvulling zit te komen op de vier modellen. Er zijn namelijk drie nieuwe sku's in toegevoegd in het USB-IF-register.

Dat heeft de Japanse dataminer Komachi Ensaka als eerste ontdekt. Het gaat om de Athlon Gold 4100GE, Ryzen 5 4500 en de Ryzen 3 4100, drie budgetchips voor de desktop. Afgaande op de naam zullen ze op de AM4-processorvoet passen, bovendien zal het AM5-socket vermoedelijk pas in de loop van volgend jaar onthuld worden.

Opvallend is dat ze deel uitmaken van de Ryzen 4000-serie, terwijl de in oktober onthulde chips de Ryzen 5000-naamgeving dragen. Vermoedelijk betekent dat dat ze gebruikmaken van de Zen 2-architectuur. Dat kan betekenen dat de Matisse-chips uit de Ryzen 3000-generatie worden hergebruikt, of dat het gaat om de Renoir-apu's. Het ligt voor de hand dat de Athlon Gold 4100GE een geïntegreerde gpu zal hebben en dus gebaseerd zal zijn op Renoir.

Bron: USB-IF

« Vorig bericht Volgend bericht »
0