'Vroege samples van Intel Core i9-12900K gaan al rond op Chinese zwarte markt'

8 reacties

Naar verwachting komt Intel nog voor het einde van 2021 met nieuwe desktopprocessors op basis van de hybride Alder Lake-architectuur. Met dat lanceermoment in het achterhoofd is het logisch dat het blauwe kamp al druk bezig is om samples van de twaalfde generatie Core-chips te testen — wat we al terug hebben gezien in de meerdere benchmarkresultaten die al boven zijn komen drijven

Blijkbaar zijn er nu echter ook Alder Lake-cpu's beschikbaar voor belangstellenden die niet willen wachten op de volledige release. Volgens BiliBili-gebruiker YuuKi_AnS, die eerder informatie rondom Intel-producten naar buiten bracht, gaan testversies van topmodel Core i9-12900K al rond op de Chinese zwarte markt. De vraagprijzen zouden tussen de 6.900 tot 7.500 yuan liggen, omgerekend zo'n 900 tot 980 euro.


Deze foto werd al eerder gedeeld door VideoCardz.

VideoCardz schrijft te kunnen bevestigen dat er qualification samples, vaak de laatste testproducten voor de massaproductie, circuleren. Beeldmateriaal van de aangeboden processor(s) lijkt er echter niet te zijn. De reden hiervoor zou zijn dat er nog vrij weinig testchips in omloop zijn bij Intel zelf, en het prijsgeven van veel informatie er dus makkelijker voor kan zorgen dat de bron wordt ontdekt.

De kans dat de 'beschikbaarheid' van deze Alder Lake-processors ervoor zorgt dat we binnenkort meer informatie over de cpu's krijgen lijkt overigens vrij klein. Om een dergelijke chip te kunnen gebruiken zal je natuurlijk ook een lga 1700-moederbord moeten bemachtigen, en die zijn ook nog niet verkrijgbaar. 

Bronnen: YuuKi_AnS (BiliBili), Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*