Steam Deck wordt ondanks maatregelen op eBay aangeboden voor forse meerprijs

30 reacties

Valve kondigde vorige week donderdag zijn nieuwe Steam Deck-handheld aan. De eerste 'console' van het bedrijf van Gabe Newell biedt een Zen 2-apu met rdna2-graphics voor een relatief lage prijs. Ondanks enkele maatregelen om de voorverkoop van de handheld eerlijker te laten verlopen, worden Steam Decks nu toch voor forse meerprijzen op eBay aangeboden.

Gezien de mondiale chiptekorten en de opkomst van 'scalpers' maakte Valve het aanvankelijk alleen mogelijk om een Steam Deck te reserveren als je een Steam-account had waarop vóór juni 2021 een aankoop was gedaan. Dit moest ervoor zorgen dat bots niet zomaar een account konden aanmaken en alle reserveringen (á € 4) op zouden kopen. Na twee dagen voorverkoop werd het systeem vervolgens open gezet voor alle Steam-accounts.


Een greep uit de, voorlopig niet succesvolle, doorverkopers.

De reserveringen kwamen snel binnen: in het eerste uur kwamen er vanuit de VS al ruim 75.000, zo bleek uit data die via de Steam-api inzichtelijk was. Amerikaanse gebruikers meldden dat de verwachte beschikbaarheid van hun gereserveerde Deck in het tweede of zelfde derde kwartaal van 2022 lag. Op het moment van schrijven geeft de Nederlandse productpagina een indicatie van Q1 2022, maar dit kan per regio verschillen.

Op eBay worden voornamelijk de modellen met 256 en 512 GB opslagruimte aangeboden, met 'koop nu'-prijzen die variëren tussen de 800 en 5.000 dollar. Het gaat uitsluitend om 'verkopers' uit de Verenigde Staten. Eindgebruikers lijken echter nog niet al te happig: vooralsnog is op geen enkele Steam Deck een bod gedaan. Dat kan een indicatie zijn dat Valves reserveringsysteem gewerkt heeft.

Bronnen: eBay, Guru3D, Notebookcheck

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*