Nieuw 'The Wall' micro-LED-display van Samsung heeft 40% kleinere LEDs

3 reacties

Samsung heeft een nieuwe versie van zijn reusachtige, modulaire The Wall-display laten zien. The Wall is hoofdzakelijk bedoeld voor bedrijven, al wordt het micro-led systeem sinds eind vorig jaar ook aan (goed betalende) consumenten aangeboden. De 2021-editie biedt meerdere verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

De nieuwe generatie krijgt het typenummer 'IWA', en is slechts half zo dik als de uitvoering van vorig jaar. Ook is de  manier waarop verschillende modules draadloos met elkaar verbinden verbeterd, waardoor de installatie makkelijker is.

Qua beeldkwaliteit zijn er ook de nodige vernieuwingen. De grootste stap is het formaat van de individuele leds: deze zijn circa 40 procent kleiner. Dit zorgt er volgens Samsung voor dat de kleuruniformiteit toeneemt, en ook het contrast hoger is. De piekhelderheid van het display is 1.600 nits.

The Wall kan maximaal worden geconfigureerd met een diagonaal van over de 1.000 inch. In de traditionele 16:9-verhouding wordt 8k-resolutie (7.680 x 4.320) ondersteund op 120 Hz. Alternatief kan je gaan voor een extra brede opstelling van 15.360 x 2.160 pixels. Door de modulaire opbouw kan je ook gebogen of niet-rechthoekige configuraties gebruiken. Picture-by-picture is ook een optie, met maximaal vier verschillende inputs die naast elkaar worden weergegeven.

Volgens Samsung is de nieuwe generatie van The Wall per vandaag beschikbaar. Prijzen worden niet gegeven — waarschijnlijk een indicator dat de displays wederom niet bepaald goedkoop zullen zijn.

Bronnen: Samsung (persbericht), The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0