Heise: TSMC gaat chips voor Apple in de Verenigde Staten produceren

5 reacties

TSMC is naar verluidt van plan om chips voor onder andere Apple te gaan produceren in de Verenigde Staten zelf, zo beweert Heise. Vooralsnog worden Apple-chips nog in Taiwan geproduceerd. Ook Nvidia en mogelijk Qualcomm zouden baat hebben bij een toegewijde fab in Noord-Amerika.

Veel hardwarefabrikanten binnen de tech- en automotive-industrie willen kortere leveringsketenen van componenten zien nadat het wereldwijde chiptekort voor veel productieproblemen zorgde. De Taiwanese chipfabrikant waarschuwt daarentegen dat chips op deze manier nog duurder zullen worden. Het is niet bekend of de overstap van Taiwan naar Phoenix, Arizona ook voor de consument voelbaar zal zijn.

De betreffende Amerikaanse TSMC-fabriek moet vanaf 2024 voornamelijk 5nm chips voor techgiganten gaan produceren. De campus zou 12 miljard USD gekost hebben, maar mogelijk wil TSMC nog meer investeren om productiecapaciteiten te vergroten. Ook China en Japan zouden mogelijk extra fabrieken van de grootste chipfabrikant ter wereld krijgen, allemaal om het wereldwijde chiptekort de kop in te drukken.


Op ten duur zou TSMC bijvoorbeeld de M1-soc (of diens opvolger) in de Verenigde Staten gaan maken. Foto via Apple

Bron: Heise

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*