Kingston toont eerste geheugenreepjes uit Fury-lijn: DDR4 tot 5.333 MT/s

5 reacties

Eind februari heeft HP bekendgemaakt dat het bedrijf HyperX, het gamingmerk van Kingston, heeft opgekocht. HyperX is onder meer bekend van zijn Cloud-gamingheadsets en Fury-geheugenmodules. Begin vorige maand heeft Kingston aangegeven dat de Fury-naam voortaan gebruikt zal worden voor al zijn gaming-geheugen, inmiddels heeft de fabrikant de eerste modellen onthuld.

De Beast-modules zijn gericht op gebruikers die no-nonsense geheugen zoeken. Deze ddr4-modules zijn zowel met als zonder rgb beschikbaar en worden in kits van één tot vier reepjes verkocht, met een totale capaciteit van 4 tot 128 GB. De snelheden variëren tussen 2.666 en 3.733 MT/s, met latencies van CL15 tot CL19. Ze doen hun werk met een spanning tussen 1,2 en 1,35 volt.

Ook de Renegade-reepjes komen met of zonder geïntegreerde verlichting, al bieden ze een hogere maximumcapaciteit (8 – 256 GB). Daarnaast zijn ze voorzien van een grotere heatspreader en zijn ze meer gericht op overklokken. Waar de rgb-varianten snelheden tot 4.600 MT/s met latencies tussen CL15 en CL19 bieden, zijn er meer opties indien je voor de reguliere uitvoering opteert. De snelheid van de non-rgb modules ligt tussen 2.666 en 5.333 MT/s, met latencies tussen CL13 en CL20. Ook de stroomvoorziening kan verder worden opgeschroefd; 1,6 V ten opzichte van 1,5 V. 

Tenslotte is het geheugen uit de Impact-lijn gericht op laptops. De sodimm-modules komen in enkele varianten van 8, 16 of 32 GB, ofwel in kits van twee stuks (16, 32 en 64 GB). De snelheden variëren van 2.666 tot 3.200 MT/s, terwijl de latencies tussen CL15 en CL20 liggen. De spanning bedraagt 1,2 volt. 


De Impact-sodimms (links), naast de rgb-varianten van de Beast- en Renegade-reeksen

Wanneer de nieuwe geheugenmodules moeten uitkomen en voor welke prijs, is niet bekend. Kingston belooft in ieder geval wel compatibiliteit met Intel- én AMD-moederborden. Daarnaast genieten ze een ‘levenslange garantie’, net zoals de bestaande HyperX-line-up.   

Bron: Kingston

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*