GlobalFoundries ontkent geruchten Intel-overname, onthult uitbreidingsplannen

0 reacties

Halfgeleiderproducent GlobalFoundries heeft geen bod van 30 miljard USD ontvangen voor een overname door Intel, zo benadrukt ceo Tom Caulfield tegenover CNBC. Volgens hem concentreert het Amerikaanse bedrijf zich op het eigenhandig verdubbelen van de productiecapaciteit, terwijl van een overname geen sprake is.

Dat wil het bedrijf bereiken door een nieuwe fabriek op de Fab 8-campus in Malta, New York te bouwen en bestaande fabrieken uit te breiden, zo laat GlobalFoundries in een persbericht weten. Het bedrijf wil een miljard USD investeren in de bestaande en toekomstige faciliteiten van Fab 8 om nog eens 150.000 extra wafers per jaar te kunnen produceren. Het is niet duidelijk welk percentage van dat bedrag naar de extra fabriek gaat. Wel laat het bedrijf weten dat er ten minste 1000 banen gecreëerd worden in de nieuwe faciliteit, terwijl duizenden indirecte extra banen beschikbaar komen door bijvoorbeeld de constructie van de fabriek. 

Het bedrijf noemt nadrukkelijk het wereldwijde chiptekort als reden voor de investeringsstrategie. In dezelfde geest kondigde GlobalFoundries recentelijk aan dat er een nieuwe fabriek in Singapore komt, goed voor 450.000 extra wafers door een investering van bijna 4 miljard USD. Ook de locatie in Dresden, Duitsland kan op een uitbreidingen rekenen, al zijn exacte cijfers wat die fabriek betreft nog onbekend. 


Fab 8 in Malta, New York (Verenigde Staten) verdubbelt zijn productiecapaciteit in de komende jaren. Foto via GlobalFoundries.

Update 20-07-2021 (15:00): Het originele bericht ging alleen over de nieuwe locaties en uitbreiding van de productiecapaciteit. Het statement van Tom Caulfield over de vermeende overname door Intel is aan het bericht toegevoegd. 

Bronnen: GlobalFoundries, CNBC

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*