Qnap lanceert TVS-675 NAS met Chinese KaiXian x86 CPU

1 reactie

Qnap heeft zowat geruisloos zijn nieuwe zes-bay TVS-675 nas geïntroduceerd. Dit nieuwe model wordt aangedreven door de Chinese KaiXian x86 cpu met acht kernen die is ontworpen door Zhaoxin, een joint venture tussen Via Technologies en het gemeentebestuur van Shanghai. De smb nas is een van de eerste (zo niet de eerste) commerciële apparaten die beschikbaar zullen zijn in de VS en Europa met de KaiXian KX-U6580 processor aan boord, die voornamelijk is ontwikkeld voor de Chinese markt.

Zhaoxin werd in 2013 opgericht om in China x86-processoren te bouwen voor de lokale markt en daarmee minder afhankelijk te worden van door AMD en Intel ontworpen processoren, maar wel compatibel te blijven met de x86-software bibliotheek. De eerste generaties van Zhaoxins producten waren geen succes vanwege lage prestaties, maar het lijkt erop dat Qnap de acht-core 2,50 GHz KaiXian KX-U6580 (met Zhaoxin C-960 graphics) goed genoeg acht voor zijn nas op instapniveau.  

De TVS-675 voorziet in zes hot-swappable 3,5-inch bays voor sata hdd’s, twee so-dimm sloten voor ddr4 geheugenmodules (het systeem wordt geleverd met 8GB, maar je kunt tot 64GB installeren), twee M.2-2280 sloten voor ssd’s die een PCIe 3.0 x1 of sata interface ondersteunen en twee PCIe 3.0 x4 sloten voor ssd’s of netwerkkaarten. Het apparaat heeft ook twee 2,5 GbE poorten, twee usb 3.2 gen 1 type-a aansluitingen, twee usb 3.2 gen 2 type-a poorten en een hdmi 2.0 uitgang.  

Qnap heeft de nas uitgerust met drie ventilatoren om te koelen, waarbij het bedrijf claimt dat de ventilatoren slechts 23 dB aan geluid produceren. De nas wordt geleverd met een keuze uit het QTS of het enterprise-grade ZFS QuTS besturingssysteem. QTS ondersteunt alle mogelijkheden die je mag verwachten van een nas op instapniveau, zoals Qsync cross-platform bestandsdeling (voor Apple, Windows, IBM AIX, en Linux machines), Qtier caching technologie, snapshots, raid modi, virtuele jbod, ftp server en http toegang. Ook Qnap-gecertificeerde first-party en third-party apps worden ondersteund.

Qnap heeft nog geen adviesprijs bekend gemaakt.

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*