Gigabyte onthult X570S Gaming X-moederbord voor prijsbewuste gebruikers

28 reacties

Een maand geleden heeft Gigabyte zijn eerste X570S-moederborden aangekondigd. Deze AMD-borden hebben ten opzichte van de reguliere X570-varianten geen nood aan actieve chipsetkoeling, wat wil zeggen dat de chipset enkel gebruikmaakt van een heatsink om de temperatuur onder controle te houden. Inmiddels heeft de fabrikant een nieuwe variant aangekondigd, die op prijsbewuste gebruikers is gericht.

In vergelijk met de andere X570S-moederborden van Gigabyte, is de X570S Gaming X niet voorzien van de Aorus-merknaam. Hierdoor moet hij een interessante optie zijn voor wie op zoek is naar een X570S-bord en tegelijkertijd over een meer bescheiden budget beschikt. De fabrikant heeft bij dit model gekozen voor een 6-laags pcb met 12+2 50A-stroomfasen.

Qua uitbreidingsopties zijn er twee pcie 4.0 x16-sloten, met x16- en x2-snelheden. Van de drie aanwezige m.2-sloten is er eentje verbonden met de cpu, de overige twee met de chipset. Daarnaast worden twee van de drie bedekt door Gigabytes Thermal Guard-heatsinks, wat voor lagere temperaturen moet zorgen.

De connectiviteit bestaat uit twee usb 2.0-poorten, gevolgd door vier usb 3.2 Gen 1-aansluitingen en nog twee usb 3.2 Gen 2-poorten (type-a en type-c). Naast een ps/2-poort en een hdmi-connector is er ook een Q-flash knop om je bios te flashen. Tenslotte wordt de i/o afgerond met een 2,5Gbit-ethernetpoort.

Wanneer de X570S Gaming X beschikbaar zal zijn, is niet bekend. Daarnaast heeft Gigabyte geen adviesprijs bekendgemaakt, al zal deze naar verwachting lager liggen ten opzichte van zijn grotere X570S-broers.

Bron: Gigabyte

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*